Claus Due er en eminent foredragsholder! Han formår at gøre tør evolutionsteori til lyslevende vedkommende fortællinger. Claus får publikum til både at sanse og forstå, hvorfor det er så vigtigt, at vi kender vores oprindelse, hvis vi skal leve gode, bæredygtige liv i dag.

Ilia Swainson,

Rådgivende retoriker og sange

Claus tog fra start scenen, og med en tydelig entusiasme og viden om emnet var jeg fanget fra start til slut. Det er tydeligt, at Claus har noget på hjertet, og han formår med sin behagelige personlighed og inddragelse af både videnskab og personlige oplevelser at sørge for, at man er både underholdt og udfordret under hele foredraget. Claus veksler mellem teoretisk viden, egne oplevelser og inddragelse af publikum, hvilket gør, at tiden flyver afsted. Aller bedst er det at opleve en foredragsholder med lys i øjnene og noget på hjerte – det smitter!

Mikkel Holm

Afdelingsleder, Usserød Skole

Book foredrag, der giver gåsehud og kampgejst
Er vi landkrabber eller vandmænd?
  • Blev vi mennesker ved et tilfælde?
  • Hvad har du tilfælles med en halepadde?
  • Derfor alle de forgæves slankekure og hævede ankler
  • Veganer-eksperimentet!

Undervejs i menneskets evolutionsrejse har vi været tvunget til et liv i havet. På godt og ondt har det sat sig spor i vores krop. Vi fik vores kæmpe hjerne, rygproblemer, hæmorider, hævede ben og blev småfede. Men hvorfor? Oplev Claus Due fortælle om de to konkurrerende teorier om menneskets udvikling – Vandteorien og Savanneteorien.

Research bag videnskabsthrilleren Vandaben, 2023, bind 1 i Vandabe trilogien.

Hvem er klogest. Du eller en delfin?
  • Er delfiner klogere end os?
  • Bliver de mere forelskede?
  • Kan delfiner se i mørke?
  • Er den ven eller fjende?

Hold vejret og dyk med ned på dybt vand, når Claus Due underholder om delfinens hjerne, der er tungere end jeres. Om dens empati, der er større end menneskets. Og om delfinens utrolige stemme, som den bruger som sonar, til samtaler, jagt, og til at scanne jer… og måske opdager den, at man er gravid?

Delfinens stemme spiller en afgørende rolle i Claus Dues videnskabsthriller “VandAben”. Romanen og den bagvedliggende dybtgående research medførte invitationer fra både “Go’morgen Danmark” og radioen flere gange, hvor han blev interviewet om romanen, om delfiners kommunikation, og endda om Ruslands misbrug af delfiner i Ukraine-krigen.

Research bag videnskabsthrilleren Bidansen, 2024, bind 2 i Vandabe trilogien.

Den bedste løgner vinder
  • Kan kommunikation slå ihjel?
  • Kan mennesker overbevises om hvad som helst?
  • Sandheden sælger ikke!
  • Forstå kommunikationens manipulerende mekanismer!

Kommunikation er altid manipulation. Formålet er altid at få andre til at gøre noget andet, end de har tænkt sig. Eller at fastlåse dem i en fordom. Det gælder reklamen for en ny iPhone, familiens diskussioner om hvem, der tager opvasken. Samfundets beslutning om, at el-biler er den bedste løsning for klimaet. Putins sandheder om Ukraine-krigen. Eller præsidentvalget i USA.

Objektivitet findes ikke længere. Den, der er bedst til at manipulere, vinder. Sådan fungerer kommunikation. Jagten på reklamekampagnen, du ikke kan lukke øjnene for. Hør det fra Claus Due, der forsker i kommunikation.

Research bag videnskabsthrilleren Bidansen, 2024, bind 2 i Vandabe trilogien.

Galapagos ændrer dig for altid
  • Den søsyge Darwins fantastiske evolutionsteori
  • De mest underlige dyr, I kan forestille jer
  • Her er mennesket ingenting… og det er fedt
  • Var Paradis sådan her, indtil æblet?

I bliver aldrig den samme efter at have set en havleguan på størrelse med jer selv, kravle op fra havet for at grave sine æg ned – lige for fødderne af jer. Og det er langtfra hverdagskost at stå i vandkanten med shorts, der er våde af bølgerne, mens man holder øje med et helt dusin ørnerokker, der racer rundt for at lede efter den bedste mage.

Research bag videnskabsthrilleren Delfinmasken, kommende bind 3 i Vandabe trilogien.

Vandaben, Bidansen videnskabsthrillere af Claus Due
Videnskabsromaner mod grådighed og snæversyn

“Jeg tror på, at man gennem skønlitteratur kan synliggøre og perspektivere samfundsproblemstillinger på måder, som kan skubbe den faglige og politiske debat. Mine bøger er spændingsromaner med videnskabeligt afsæt og er skrevet med det formål.”

Dagen efter udgivelsen af videnskabsthrilleren Vandaben sad Claus Due i Go’morgen Danmark og fortalte om delfinernes kommunikation. Så fulgte en times radioudsendelse om menneskets evolution. To måneder senere var han atter i Go’morgen for at belyse Ruslands misbrug af delfiner i Ukraine krigen. Siden har han været i radioen flere gange og holdt foredrag rundt om i landet.

December 2024 udkom Bidansen, bind 2 i trilogien, og allerede inden udgivelsen, bragte Politiken en artikel om bogen og dens tema. Denne gang er det menneskehedens trang til at manipulere og dominere andre mennesker, der står for skud. Båret frem af de sociale medier, kunstig intelligens og fake news kæmper magthaverne om at bestemme, hvad der er sandhed og løgn. Hvordan er vi endt i en verden, hvor den bedste løgner vinder?

Hør forfatteren fortælle om baggrunden for forfatterskabet, den grundige forskning og research bag bøgerne, der har fået bibliotekerne til at døbe dem videnskabsthrillere, samt ikke mindst den lange vej fra irritation over menneskehedens katastrofale fejl og til boghylderne. En rejse, der tog 27 år.

  • Hvorfor er vi mennesker så pokkers kloge?
  • Havde verden været et bedre sted uden spejlet?
  • Eneste sociale dyr, der er asocialt.
  • Hvor fører genteknologien os hen?
  • Hvad gemmer sig bag delfinens smil?
  • Kan man dø af for meget information?
  • Den bedste løgner bestemmer sandheden.
Fra hajføde til forbrugeradfærd

Claus Due forsker i reklamekommunikation og forbrugeradfærd og har rådgivet både små og nogle af verdens største virksomheder. Har derudover skrevet ti fagbøger om emnet – flere af dem bestsellere.

Claus Due er sideløbende passioneret skabszoolog og eksplorer. Han har boet med indianere i Amazon junglen, svømmet mellem piratfisk, fanget (små) krokodiller med hænderne, nærstuderet delfiners adfærd i Rødehavet og er drevet til havs med tidevandet og en tom dykkerflaske i Australien … Er senest vendt hjem fra en studierejse mellem kaskelotter, hajer, rokker, havskildpadder, leguaner og pingviner på Galapagos.

Fascinationen af dyrs adfærd og tilpasning til skiftende levevilkår har givet Claus Due et nuanceret indblik i menneskers ikke – altid – smarte måde at agere på. Hans kritiske syn på menneskehedens evne til at administrere sig selv og verden er temaet i Vandabe-trilogien, og når han holder foredrag.

“Vi mennesker er så intelligente, at vi kan skabe det umulige. Men er vi kloge nok til at gennemskue konsekvensen?”

“Kan menneskeheden nå at tilpasse sig de forandringer, den selv skaber?”

Kontakt

Send besked til mig, så svarer jeg hurtigst muligt. Hilsen Claus Due